Flames wint nipt van Weert

WEERT - GasTerra Flames heeft zaterdagavond met 78-77 gewonnen van Stepco BSW uit Weert. In een moeizame wedstrijd bleef de ploeg van coach Hakim Salem wel de gehele wedstrijd aan de goede kant van de score.
Na het eerste kwart stond Flames met 25-22 voor en bij rust was de voorsprong vergroot tot zes punten: 45-39. Na rust werd het verschil kleiner en sloot Flames het derde kwart af met een 58-54 voorsprong.
In het laatste kwart van de wedstrijd had Flames zichtbaar moeite met het spel van de thuisploeg. In de laatste seconde van de wedstrijd, bij een stand van 75-78, kwamen de Groningers bovendien nog goed weg. Weert-speler Mitchel Kouwijzer legde aan voor een driepunter, maar omdat hij met zijn voet op de driepuntslijn stond en niet daarachter, telde zijn schot slechts voor twee punten en won Flames dus nipt.
Topscorer aan de kant van Flames was Alex Wesby met 18 punten, Bryan Defares tekende voor 17 punten. Flames is koploper in de Dutch Basketball League met 10 punten uit 6 wedstrijden.