Instellingen

Veendam pakt punt tegen Dordrecht

DORDRECHT - SC Veendam heeft zondagmiddag met 2-2 gelijkgespeeld tegen FC Dordrecht.

De ploeg van trainer Gert Heerkes kwam op een 2-0 achterstand, maar knokte zich aan de Krommedijk in de laatste twintig minuten toch nog naar een punt.

In het eerste kwartier van de wedstrijd waren er weinig tot geen kansen. Het was een tamme vertoning waarin beide ploegen er niet in slaagden gevaar te stichten voor de doelen. Na ruim een half uur spelen kreeg Anco Jansen na een slim passje van Lars Lambooij de kans op de openingstreffer. Vrij voor Dordrecht-doelman Doedee probeerde de aanvaller de bal het doel in te stiftten, maar dat mislukte. Waar Jansen het naliet, scoorde FC Dordrecht kort daarna wel via een kopbal van Lopes in de 38e minuut: 1-0. Dit was tevens de ruststand.

Na pauze werd het na twee knappe reddingen van Leonard Nienhuis werd toch 2-0. Jeffrey Rijsdijk kreeg een vrijgeleide door de verdediging en schoot de tweede Dordtse treffer binnen. De thuisploeg nam het vervolgens te lichtzinnig op en moest in de 60e minuut met tien man verder. Josimar Lima kreeg voor een overtreding zijn tweede gele kaart en moest vertrekken. Veendam profiteerde want halverwege de tweede helft verkleinde Danny Menting de achterstand.

Veendam ging nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker en deze viel tien minuten voor tijd. Invaller Jonathan Opoku was Doedee te slim af en tikte bekeken binnen. Verder kwam de ploeg van trainer Gert Heerkes niet meer. SC Veendam heeft tien punten uit elf duels en staat daarmee op de zestiende plaats in de Jupiler League.