Tweede competitienederlaag Flames

© Gerrie van der Boom
LEEUWARDEN - GasTerra Flames heeft zaterdagavond de derby tegen Aris Leeuwarden met 86-72 verloren. Flames had een lastige avond en bleef de hele wedstrijd aan de verkeerde kant van de score.
Flames startte niet goed aan de wedstrijd, want Aris nam al snel een 7-0 voorsprong in het begin van het eerste kwart. De Groningers knokten zich nog wel terug tot 17-14, maar uiteindelijk wonnen de Friezen de eerste tien minuten van de wedstrijd met 24-18. In het tweede kwart liep de voorsprong van de thuisploeg op tot 17 punten (44-27) en moest Flames vrezen voor een pak slaag. Dankzij een driepunter van Bryan Defares en een rake vrije worp van Avis Wyatt hield Flames de schade nog enigszins beperkt tot 13 punten.
Flames speelde een beter derde kwart en leek ook terug te komen, maar dichterbij 48-46 kwam de ploeg van coach Hakim Salem niet. Aris ging het laatste kwart in met een voorsprong van 7 punten (62-55). In de laatste tien minuten kwam Flames opnieuw terug tot een verschil van twee punten, maar bij 76-64 was het verzet definitief gebroken. Aris speelde de laatste minuten sterk uit en daardoor werd het uiteindelijk 86-72.
Nog een tegenvaller voor Flames was het uitvallen van Bryan Defares met een liesblessure. Maandag wordt de ernst van de blessure bekeken.
Topscorers aan de kant van Flames waren Alex Wesby en Jason Dourisseau met beide 14 punten. Ties Theeuwkens tekende voor 12 punten. Flames blijft voorlopig nog wel koploper in de Dutch Basketball League met twaalf punten uit acht wedstrijden.