Nederlaag Jong FC Groningen in doelpuntrijk duel

GRONINGEN - Jong FC Groningen heeft maandagavond de thuiswedstrijd tegen Jong PSV met 5-2 verloren. De Eindhovenaren beslisten de wedstrijd in de tweede helft.
De beloften begonnen niet goed aan de wedstrijd, want na vijf minuten al scoorde Jan Vennegoor of Hesselink het openingsdoelpunt voor de gasten. FC Groningen werd pas na een half uur spelen voor het eerst echt gevaarlijk. Nicklas Pedersen kopte uit een voorzet van Henk Bos rakelings naast. Op slag van rust werd het alsnog 1-1 door een doelpunt van Bos. Na een prachtige pass van Danny Holla rondde de jonge aanvaller fraai af.
Vlot na de pauze stond het alweer 1-2 door een doelpunt van Menno Koch. In de 65ste minuut besliste Rabiu Ibrahim het duel door voor 1-3 te zorgen na slecht uitverdedigen van Luis Pedro. De kampioen van vorig seizoen kwam door doelpunten van Timothy Derijck en Marcel Ritzmaier zelfs op 1-5. Sicco Bouwer bepaalde de eindstand op 2-5.
Door de nederlaag is Jong FC Groningen gezakt naar de negende plek met dertien punten uit negen wedstrijden.