Instellingen

Flames wint draak van een wedstrijd

ZWOLLE - De basketballers van GasTerra Flames hebben woensdagavond met 74-64 gewonnen van Landstede uit Zwolle. Dat was dan ook wel het hoogtepunt voor de Groningers. Het spel van Flames hield, net als in vele andere wedstrijden, niet over.

Het eerste kwart was illustratief voor het matige spel van Flames. Na de eerste tien minuten hadden de Groningers nog maar negen punten gemaakt. Simpele schoten werden gemist door Koenis, De Randamie en Bell. Verder viel Avis Wyatt in negatieve zin op. De Amerikaan wist in de eerste helft slechts één van zijn acht pogingen raak te schieten, daarnaast had hij ook nog eens drie turnovers. Omdat ook Zwolle niet geweldig speelde gingen de Groningers met een 29-28 voorsprong de rust in.

Vanaf het derde kwart liep het aanvallend en verdedigend beter bij Flames, waardoor ze een gaatje sloegen van zo'n tien punten. Dat verschil bleef ook in het laatste kwart. Met de zege nam het team van coach Hakim Salem qua resultaat revanche voor de eerdere nederlaag dit seizoen tegen hetzelfde Zwolle.

Overigens moet Flames het de komende weken stellen zonder Bryan Defares. De spelverdeler heeft een liesblessure en is naar verwachting zo'n zes weken uitgeschakeld. Salem hoopt een tijdelijke vervanger aan te kunnen trekken.

Verder laat Salem zijn center Thomas Koenis voorlopig niet meer in de basis beginnen. Koenis heeft nog niet het gewenste niveau en heeft ook last van druk. Door hem vanaf de bank te laten komen hoopt Salem dat de druk van de schouders gaat van Koenis.

Flames blijft koploper in de eredivisie en heeft 14 punten uit negen wedstrijden.