Instellingen

Oranje Nassau verliest ongeslagen thuisstatus

GRONINGEN - Oranje Nassau uit Groningen heeft zaterdagmiddag in de Hoofdklasse C op eigen veld met 2-1 verloren van DVS'33 uit Ermelo. ON speelde het laatste kwartier met tien man nadat Thomas Careman rood gekregen had.

Hierdoor verloor ON de ongeslagen thuisstatus. Careman opende in de 12e minuut de score na een schitterende snel uitgevoerde counter. De gasten waren vanaf het begin wel de betere ploeg en kwamen in de 25e minuut langszij door een fraaie volley van Hoek.

Nadat doelman Erick Jansema voor de pauze een aantal keren handelend had opgetreden, kreeg de ploeg van trainer Henk Konings direct na rust een paar aardige mogelijkheden. Een inzet van Careman werd van de lijn gehaald en een treffer van Wouter van Aanholt werd wegens vermeend buitenspel afgekeurd in de 50e minuut.

De winnende treffer viel in de 67e minuut. De prima keepende Jansema was kansloos op een stiftje van De Ruiter. Een kwartier voor tijd kreeg Careman op aangeven van de grensrechter rood na een duel met Posthouwer. De kaart was zeer dubieus, omdat sprake leek van een ongelukkig duel waarin Careman voor de bal ging.

In de slotfase probeerde ON het nog wel, maar er werd te snel balverlies geleden om met een man minder de tegenstander onder druk te zetten. De beste kansen waren voor nog DVS'33 met onder andere een schot op de lat. Oranje Nassau is gezakt naar de tiende plaats met 11 punten uit 10 duels.