Polling en Roorda prolongeren NK-titels

ROTTERDAM - Judoka's Kim Polling, afkomstig uit Zevenhuizen, en Berend Roorda van de Groningse judovereniging de Mattekloppers hebben zondagmiddag in Rotterdam hun Nederlandse titels geprolongeerd.
Polling, uitkomend in de klasse tot 70 kilogram, kwam zonder veel problemen in de halve finale. Daar moest ze diep gaan om haar grootste concurrente, Linda Bolder, te verslaan. Dit gebeurde uiteindelijk met een ippon. In de finale had Polling het een stuk eenvoudiger. Daar was ze binnen drie minuten klaar met Anita Honingh die met een ippon tegen de mat werd gewerkt.
De finale in de klasse tot 100 kilogram was een Gronings onderonsje. Hierin was Berend Roorda uiteindelijk Albert-Jan Greidanus van Dijkman Sport uit de stad de baas. Henk Grol liet deze titelstrijd aan zich voorbij gaan omdat het niet past in zijn wedstrijdschema. Roorda vocht een zeer spannende strijd uit met Greidanus die hij in de slotseconde wist te winnen door een yuko te scoren.
Inge Ekenhorst van Dijkman Sport uit Groningen kwam ook met een medaille thuis. Zij behaalde zilver doordat ze in de klasse +78 kilogram de finale verloor van Janine Penders. Marcel Joling uit Veendam maakte in de klasse tot 90 kilogram na twee jaar blessureleed zijn rentree en werd vijfde.