Geen succesvol debuut voor Van Dijk en Burnet in Jong Oranje

GRONINGEN - FC Groningen voetballers Virgil van Dijk en Lorenzo Burnet, die dinsdagavond in de basis debuteerden van Jong Oranje, kunnen helaas geen overwinning noteren. Jong Oranje verloor met 2-1 van Jong Schotland.
Lorenzo Burnet oogde bij momenten onwennig. Hij had in de 2e minuut schuld aan de openingstreffer van Schotland. Hij verdedigde op te ruime afstand en bood zo de ruimte voor een voorzet. Jordan Rhodes kopte raak, en was daarbij Lorenzo van Dijk ook te slim af. Ook later in de eerste helft liet Burnet zijn tegenstander soms ontsnappen.
In de tweede helft speelde Schotland met meer durf en de verdediging van Jong Oranje oogde opnieuw weinig overtuigend. Jong Schotland kreeg voldoende kansen om te scoren, maar dat gebeurde niet.
In de 72e minuut werd Leandro Bacuna nog ingezet. Hij kreeg in zijn beperkte tijd op het speelveld één grote kans, maar gebruikte die niet optimaal. Virgil van Dijk kreeg in de slotfase nog twee kansen, maar ook dat mocht niet baten. Jong Oranje wist ondanks een slotoffensief een nederlaag niet meer te voorkomen.