Instellingen

Verdiende overwinning Be Quick in matige derby

GRONINGEN - Be Quick heeft zaterdagavond de derby in de hoofdklasse C tegen DIO Groningen met 2-0 gewonnen. Op een mistig sportpark Kardinge maakte Elsin Yilmaz beide doelpunten.

Het was vooraf een bijzondere confrontatie, want voor het eerst sinds de invoering van de hoofdklasse stonden twee stad-Groninger zondaghoofdklassers tegenover elkaar.

De ploeg uit Haren begon uitstekend aan de derby. Elsin Yilmaz zette zijn ploeg binnen tien minuten op voorsprong na een fraaie achterwaartse kopbal. Nog geen minuut later kon Be Quick de score verdubbelen, maar na een scrimmage voor het DIO-doel kregen de gasten de bal uiteindelijk niet achter doelman Ronald Schotanus.

Daarna werd het duel een stuk minder aantrekkelijk. DIO werd voor het eerst gevaarlijk uit een vrije trap, maar de bal belandde in de handen van Be Quick-doelman Gijs Koopmans. Vijf minuten voor rust kreeg Roelf Cats de mogelijkheid op de gelijkmaker, maar zijn kopbal uit een hoekschop verdween voorlangs.

Vlak na rust maakte Yilmaz zijn tweede doelpunt van de avond. Op aangeven van Raymond Bolt schoot de jonge aanvaller de bal in het strafschopgebied achter Schotanus. En daarmee was de wedstrijd beslist, want DIO was niet bij machte om het de ploeg van trainer Marcel Groninger echt lastig te maken. Be Quick creëerde nog wel kansen, maar dat resulteerde niet meer tot doelpunten.

Be Quick staat door de overwinning voorlopig op de tweede plaats met 22 punten uit 11 wedstrijden. DIO staat nog altijd laatste met 2 punten uit 11 wedstrijden.