Dramatisch laatste kwart zorgt voor ruime nederlaag Flames

LEIDEN - GasTerra Flames heeft zaterdagavond een pijnlijke nederlaag geleden tegen landskampioen ZZ Leiden. Na het derde kwart stond het nog 49-44 voor Flames, maar in de laatste tien minuten raakten de Groningers de weg volledig kwijt. Het werd 70-58 voor Leiden.
In een levendig eerste kwart nam de regerend landskampioen vlug een voorsprong van zes punten. Flames herstelde en door onder meer een 9-0 run kwam de ploeg van coach Hakim Salem op voorsprong (13-16). In het tweede kwart bouwde Flames de voorsprong verder uit tot 19-27. De thuisploeg reageerde en kwam vlak voor de pauze iets dichterbij: 28-33.
Leiden kwam na rust sterker uit de kleedkamer en nam een minimale voorsprong (35-34). Daarna was het weer de beurt aan Flames en dankzij een rake driepunter van Jessey Voorn, die zijn competitiedebuut maakte, liepen de Groningers uit naar een gaatje van vijf punten: 44-49.
In het laatste kwart van de wedstrijd werd die voorsprong volledig om zeep geholpen, want na een 14-0 run van Leiden stond het 58-49. Flames speelde onthutsend zwak en kwam zelfs ongeveer zes minuten lang niet tot scoren. Leiden profiteerde volop van de fouten aan Flames-kant en won uiteindelijk met 70-58.
Topscorer aan de kant van Flames was David Bell met 16 punten. Ondanks de nederlaag blijft Flames voorlopig koploper in de Dutch Basketball League met 14 punten uit 10 wedstrijden.