Nic. start zaalcompetitie met nederlaag

AMSTERDAM - De korfballers van Nic./Alfa-college zijn het seizoen in de Korfballeague begonnen met een nederlaag. In Amsterdam was Blauw Wit met 21-18 te sterk. Bij rust stond Nic. nog met 10-7 voor. Keerpunt was het uitvallen van Michiel Gerritsen in de pauze.
Michiel Gerritsen maakte na bijna twee jaar blessureleed zijn rentree in de Korfballeague. Onder aanvoering van de teruggekeerde Gerritsen begonnen de Groningers prima aan de wedstrijd. De ploeg van trainer Albert Nijdam was in de eerste helft heer en meester en stond constant aan de goede kant van de score.
Gerritsen nam drie treffers voor zijn rekening en was de leider in het veld. Mede hierdoor stonden de gasten bij rust met 10-7 voor. In de pauze klaagde Gerritsen over pijn aan zijn net herstelde linkerknie en had ook last van zijn rug. Hierop werd onmiddellijk besloten hem voor de tweede helft aan de kant te houden.
Nic. kwam nog voor met 12-9, maar daarna maakten de Amsterdammers zes onbeantwoorde treffers op rij. De ploeg van coach Albert Nijdam richtte zich nog één keer op en kwam met nog tien minuten te gaan terug tot 16-16. In de slotfase maakte het iets agressiever spelende Blauw Wit het beslissende verschil.
Topscorer aan de kant van Nic. was Friso Boode met zeven treffers.