Instellingen

Jong FC Groningen verliest van koploper

© Acta Fotografie
© Acta Fotografie
© Acta Fotografie
© Acta Fotografie

GRONINGEN - Jong FC Groningen heeft maandagavond op eigen veld met 3-2 verloren van koploper jong FC Twente. Vlak voor tijd stond het nog 2-2, maar in de laatste minuut maakte Steven Berghuis het winnende doelpunt voor de Tukkers.

De beloften, met Johan Kappelhof en Nicklas Pedersen in de basis, begonnen goed aan de wedstrijd. Na een kwartier spelen zorgde Pedersen voor het openingsdoelpunt.

De thuisploeg kon echter niet lang genieten van de voorsprong, omdat het twee minuten later alweer 1-1 stond door Ninos Gouriye. In de 28ste minuut kwam de ploeg van trainer Dick Lukkien op achterstand door een doelpunt van Quincy Promes. Op slag van rust moest Pedersen het veld verlaten vanwege een pijnlijke enkel.

Lange tijd zag het er naar uit dat het 1-2 zou blijven, maar in de 83ste minuut kwam de FC toch langszij door een doelpunt van Robby Holder. Steven Berghuis bezorgde jong FC Groningen uiteindelijk een 3-2 nederlaag.

Door het verlies is jong FC Groningen gezakt naar de negende plaats met 16 punten uit 11 wedstrijden. Jong FC Twente leidt de beloftencompetitie met 27 punten.