Flames verliest nipt van het Griekse Aris

GRONINGEN - De basketballers van GasTerra Flames zijn er ook in het derde duel in de Eurocup niet in geslaagd om te winnen. Het Griekse Aris BSA was dinsdag in Martiniplaza met 51-58 te sterk.
De eerste twee duels tegen het Tsjechische Nymburk en Rudupis uit Litouwen werden eerder kansloos verloren. Tegen de Grieken ging het in de eerste helft gelijk op. De ruststand was in het voordeel van Aris, 20-22. Beide ploegen wisten het publiek echter niet te vermaken. De schoten vielen, zowel bij de Groningers als de Grieken heel vaak niet.
In het derde kwart slopen de Grieken haast geruisloos weg. Een run van 9-0 was voldoende om een groot gat te slaan. Na het derde kwart keek Flames tegen een 29-41 achterstand aan.
De Grieken dachten de zege al binnen te hebben, maar Jason Dourisseau dacht daar anders over. Onder meer dankzij zijn sterk spel kwam Flames terug. De Amerikaan maakte acht punten achter elkaar. Met nog vier minuten te gaan was de achterstand teruggebracht tot drie punten. Het momentum lag bij het team van coach Hakim Salem, maar dat konden ze niet vasthouden.
Flames heeft drie wedstrijden gespeeld in de Eurocup en drie keer verloren.