Instellingen

Flames wil zich wellicht versterken

GRONINGEN - De kans dat GasTerra Flames een nieuwe speler gaat aantrekken is niet ondenkbeeldig. 'We hebben daarvoor nog een klein beetje ruimte op de begroting', aldus Flames-voorzitter Rob Schuur.

Als het team zich niet voldoende ontwikkelt de komende maand dan wil de club de selectie versterken op één positie. De zoektocht naar een mogelijke versterking is moeilijker door de beperkte financiën van Flames op dit moment. Dit komt ondermeer, doordat de club minder inkomsten heeft tijdens de thuisduels in de Eurocup dan begroot. 'De publieke belangstelling valt tijdens de Europese wedstrijden vooralsnog tegen. Daardoor zullen we, zoals het nu lijkt, tussen de 15 en 30 duizend euro minder aan inkomsten ontvangen', zegt Schuur.

Het ligt voor de hand dat Flames zich wil versterken met een center, maar een speler voor een andere positie wordt niet uitgesloten. 'Mocht het zo zijn dat door een calamiteit, zoals een blessure, we ons moeten versterken op een andere positie dan zullen we dat doen. En dan halen we geen center', aldus Schuur.

Voor de Kerst zal Flames een besluit nemen of het een nieuwe speler wil contracteren.