Instellingen

Eerste competitiezege Leekster Eagles

LEEK - De zaalvoetballers van Leekster Eagles hebben vrijdagavond voor het eerst dit seizoen een competitiewedstrijd gewonnen. In de derby tegen Avanti uit Stiens werd het 3-2 voor de Groningers.

In een slechte wedstrijd kwamen de Friezen na vier minuten spelen op voorsprong door oud-Eagles speler Wasim El Baroudi. Halverwege de eerste helft maakte Yoshua St. Juste op fraaie wijze gelijk (1-1). Hij schoot de bal vanaf ongeveer tien meter hard de kruising in.

Lange tijd zag het er naar uit dat het daar bij bleef, maar in de slotfase gebeurde er nog van alles. Vlak voor tijd kwam Leekster Eagles op voorsprong. Duminda Menting zorgde met een door El Baroudi van richting veranderd schot voor 2-1. Eén minuut voor tijd scoorde Mohamed Faraouni de gelijkmaker (2-2). In de allerlaatste seconden van de wedstrijd maakte El Baroudi opnieuw een eigen doelpunt na een voorzet van Menting en daardoor boekte Leekster Eagles de eerste overwinning van dit seizoen.

Leekster Eagles staat nu voorlaatste met drie punten uit elf wedstrijden. Avanti staat laatste met één punt. De Friezen hebben nog wel een wedstrijd tegoed.