Leekster Eagles weer hekkensluiter

LEEK - De zaalvoetballers van Leekster Eagles hebben vrijdagavond de thuiswedstrijd tegen AORC/Lebo Vastgoed uit Amsterdam met 5-1 verloren.
Avanti uit Stiens won verrassend, waardoor de Friezen de laatste plek weer overdeden aan Leekster Eagles.In de eerste helft leek het er niet op dat de thuisploeg een royale nederlaag tegemoet ging. De ploeg van interim-coach Erik de Jonge begon overtuigend. Majid Allaoui schoot Leekster Eagles in de tweede minuut al naar een 1-0 voorsprong. Twee minuten later viel de gelijkmaker, maar daarna waren de Eagles de ploeg met de beste kansen tot de rust.
Diverse mogelijkheden voor onder andere Allaoui, Bas Lulofs en Yoshua St. Juste werden niet benut. Kort voor rust viel, na een verdedigende onoplettendheid, de 2-1 voor de gasten. Na de pauze was het beduidend minder wat Leekster Eagles liet zien. Het kwaliteitsverschil openbaarde zich in het tweede bedrijf.
De samenhang verdween uit het spel en Lebo Vastgoed maakte goed gebruik van de ruimtes die de Leekster verdediging toeliet. In een tijdsbestek van acht minuten liepen de gasten van 1-3 naar 1-5. In de laatste zeven minuten was Leekster Eagles niet meer bij machte om de score nog een iets dragelijker aanzien te geven.
Leekster Eagles is hekkensluiter in de Top Divisie met 3 punten uit 12 duels.