Leekster Eagles speelt seizoen uit

LEEK - De kans dat Leekster Eagles het seizoen met minimale middelen uitspeelt is volgens het bestuur steeds aannemelijker.
Dat maakte voorzitter John Minnema vrijdagavond bekend na afloop van de wedstrijd Leekster Eagles - AORC/Lebo Vastgoed. De club heeft nog wel een gat van 12.500 euro.
Voorafgaand aan dit duel werd in navolging op vorige week een tweede sponsoravond gehouden. Hierbij werd potentiële sponsoren aan de hand van een presentatie meegenomen in de mogelijkheden die Leekster Eagles op het gebied van sponsoring heeft. Er werden wel een aantal toezeggingen gedaan, maar het totale bedrag was beduidend minder hoog dan een dikke week geleden. Toen meer dan 10.000 euro werd toegezegd.
Toch is voorzitter Minnema optimistisch: "Ik ben er eigenlijk wel honderd procent van overtuigd dat we het seizoen gaan uitspelen." Om dit te bereiken zal bijvoorbeeld nog wel met een aantal crediteuren gepraat moeten worden, die vorderingen uit het verleden open hebben staan bij Leekster Eagles. Aan de andere kant is de vereniging wel in staat om aan alle kortlopende verplichtingen te voldoen.
Verder zijn er plannen om middels een verloting te gaan bepalen welke sponsor binnenkort het shirt gaat sieren. Daarnaast is er een idee om een benefiettoernooi te gaan spelen waaraan onder meer FC Groningen, SC Veendam en het Nederlands team mee zouden moeten doen. Vanwege agendaproblemen gaat dit waarschijnlijk pas in de loop van 2012 lukken. Beide initiatieven zouden een bedrag van 10.000 euro moeten opleveren.