Instellingen

Veendam in blessuretijd naar nederlaag gespeeld

© Acta Fotografie

VEENDAM - SC Veendam heeft vrijdagavond op dramatische wijze met 2-1 verloren van Sparta Rotterdam.

De vertrekkende Anco Jansen scoorde in de 66e minuut de 1-0, maar treffers in de blessuretijd van Jeroen Veldmate en Godee werden de thuisclub alsnog fataal. Veendam werd vanaf het beginsignaal teruggedrongen op de eigen helft. De beste kans kwam na dik vijf minuten spelen toen doelman Leonard Nienhuis een schot van Schmeltz net over wist te tikken. De thuisploeg had vooralsnog weinig in te brengen tegen de aardig combinerende Rotterdammers. Halverwege de eerste helft kwam Veendam beter in de wedstrijd en speelde verder van de eigen goal af.

Een corner van de rechterkant kwam via Rozema, die per ongeluk tegen de bal aanliep, op de paal terecht. Tien minuten voor de rust kwam Anco Jansen, in zijn laatste duel voor Veendam, in kansrijke positie maar zijn schot werd gekeerd door Pellatz. Uit de corner die Sparta weggaf viel de bal voor de voeten van Ferhat Gorgulu, maar hij schoot hoog over.

Tien minuten na de rust hield Nienhuis zijn ploeg overeind. Hij wist met zijn benen een schot van Bel Hassani te pareren. Veendam was voorin onmachtig. De spitsen Kluin en Menting zaten totaal niet in de wedstrijd en kregen ook amper bespeelbare ballen. Alleen van Jansen ging af en toe dreiging uit en in zijn afscheidswedstrijd maakte hij uit het niets de 1-0. Hij begon in de 66e minuut aan een klassieke rush vanaf de linkerkant, trok naar binnen en haalde doeltreffend uit.

Sparta probeerde de druk op te voeren, maar van het goede combinatiespel uit het eerste kwartier was bij de gasten niks over. Vijf minuten voor tijd werd Marten de Roon bij Sparta met zijn tweede gele kaart uit het veld gestuurd. Maar in plaats hiervan te profiteren kreeg Veendam het deksel nog geweldig op de neus. Eerst was het uit het niets Jeroen Veldmate die de gelijkmaker liet aantekenen en daarna werd het nog erger voor de thuisploeg toen invaller Godee er 2-1 van maakte.

SC Veendam sluit de eerste competitiehelft in de Jupiler League af met elf punten uit zeventien wedstrijden en de daarbij behorende zeventiende plaats.