Lycurgus nipt onderuit tegen Dynamo

APELDOORN - De volleyballers van Abiant Lycurgus hebben zondagmiddag de uitwedstrijd tegen Dynamo met 3-2 verloren. De Groningers verspeelden in de vierde set een matchpoint.
De setstanden in Apeldoorn waren 23-25, 25-21, 23-25, 27-25 en 15-8. Beide ploegen maakten er een erg spannende wedstrijd van. Lycurgus begon goed, nam in de eerste set al vlot een voorsprong en wist deze tot het einde van de set te behouden. Na dit setverlies zette Dynamo aan en wist de tweede set te winnen, maar de Groningers sloegen snel terug en eisten de derde set op.
Keerpunt in de wedstrijd was de razend spannende vierde set. Lycurgus boog een 21-17 achterstand om en kreeg bij 25-24 zelfs een matchpoint. De goed spelende Braziliaan Edson Felicissimo legde echter teveel risico in de opslag en sloeg uit. Hiervan profiteerde Dynamo optimaal.
De gasten waren hierdoor enigszins van slag en keer in de belissende vijfde set al snel tegen een 8-1 achterstand aan. Hiervan kwam de ploeg van coach Ronald Zoodsma niet meer terug. Lycurgus staat op de vierde plaats in de A-league met zeventien punten uit acht wedstrijden.