Instellingen

Flames na rust eenvoudig langs Weert

© Gerrie van der Boom
© Gerrie van der Boom
© Gerrie van der Boom
© Gerrie van der Boom

GRONINGEN - GasTerra Flames heeft zondagmiddag de laatste competitiewedstrijd van dit kalenderjaar gewonnen. In Martiniplaza werd hekkensluiter Weert met 93-68 verslagen.

De Groningers hadden vooral in de eerste helft moeite met Weert. De spelers leken last te hebben van zenuwen, wellicht door de commotie van de afgelopen weken. De bezoekers stonden constant aan de goede kant van de score. Een driepunter van Jessey Voorn zorgde ervoor dat Flames toch met een 42-39 voorsprong de rust in kon gaan.

Na de onderbreking greep Flames het initiatief om dit niet meer uit handen te geven. Halverwege het derde kwart was het verschil opgelopen tot tien punten in Gronings voordeel mede dankzij zeven opeenvolgende punten van Ties Theeuwkens.

Weert had teveel energie verspeeld in de eerste helft waardoor het gat niet meer kon worden gedicht. In het laatste kwart speelde de thuisploeg de wedstrijd geroutineerd uit. Bij Weert - dat dit seizoen nog maar één duel won - kregen drie spelers vijf fouten, doordat er veelvuldig aan de noodrem werd getrokken.

Topscorer aan de kant van Flames was Alex Wesby met 19 punten. Flames gaat de kerstvakantie in als lijstaanvoerder van de Dutch Basketball League. De ploeg van coach Hakim Salem heeft achttien punten uit twaalf duels. Ook Den Bosch heeft achttien uit twaalf. Leiden volgt met twee punten minder.