Instellingen

Flames ten onder in topper

DEN BOSCH - De basketballers van GasTerra Flames hebben donderdagavond de topper tegen EiffelTowers uit Den Bosch verloren. In de Maaspoort werd het 84-77 voor EiffelTowers.

Na het eerste kwart leek de thuisploeg gehakt te maken van de Groningers. Na tien minuten stond het 26-11 voor EiffelTowers. Maar in de kwarten die volgden vocht Flames zich terug in de wedstrijd. Aan het eind van het derde kwart stond Flames met 60-57 voor. In de laatste 10 minuten maakten beide ploegen er een spannend schouwspel van. Waarbij de thuisploeg uiteindelijk aan het langste eind trok.

Bij Flames waren David Bell en Jason Dourisseau de topscorers. Beiden maakten 19 punten.

Volgens Flames-coach Hakim Salem heeft hij nog een center nodig om ook dit soort wedstrijden te winnen. 'We misten een bepalende factor onder de ring om het laatste zetje te geven. We hebben daar meer ervaring nodig.' Salem hoopt dat hij nog een ervaren center kan toevoegen aan zijn selectie. Hij zal dat gaan bespreken met het bestuur van de club.

Flames staat tweede in de eredivisie met 18 punten uit 13 wedstrijden. De achterstand op koploper EiffelTowers bedraagt twee punten.