Instellingen

Albert Zoer winnaar jubileumeditie Indoor Veendam

© Acta Fotografie

ZUIDBROEK - Albert Zoer uit Echten heeft zaterdagavond de vijftigste Grote Prijs van Indoor Veendam op zijn naam geschreven. Zoer was met Woklahoma de snelste in de barrage. Het was na 2002 en 2003 de derde keer dat Zoer de Grote Prijs won.

Van de veertig combinaties ging Zoer als zesde en laatste naar de barrage. Jur Vrieling uit Holwierde maakte met zijn paard Sissi van 't Schuttershof in het pittige basisparcours één sprintfout en was daardoor uitgeschakeld voor de zege. Hij werd uiteindelijk tiende.

Suzanne Tepper uit Veendam maakte met Senation twee springfouten en kwam niet verder dan de 21e plaats. De Zweed Rolf-Göran Bengtsson, sinds vrijdag de beste op de wereldranglijst, had ook teveel moeite met het lastige parcours en moest met AB19 Chianti zelfs opgeven.

De Duitser Alexander Hinz zette in de barrage met zijn paard Can Fly aanvankelijk de snelste tijd neer. Daarna maakte onder meer Jeroen Dubbeldam uit Weerselo met BMC Quality Time Tn een springfout. De Belg Sam Polleunis scherpte op Bariano van Het Westleven de snelste tijd aan tot 37.93 seconden.

Vervolgens was het in een volgepakte Eurohal als laatste de beurt aan Zoer en samen met Woklahoma snelde de Drent naar 36.66 seconden. Op de laatste hindernis dreigde het nog fout te gaan. Hij kwam niet goed uit voor de laatste sprong, maar kon toch juichen. Daarmee bezorgde hij de organisatie een mooie winnaar van de vijftigste editie van Indoor Veendam.