Instellingen

Weblog: Onrust in het kamp

Ik zal niet zeggen dat de noodtoestand is afgekondigd, maar er is toch zeker sprake van enige onrust in het trainingskamp.

Lichte paniek misschien zelfs wel, bij de sponsors. De welhaast zaligmakende sereniteit van dag één is compleet verdwenen.

Nee, dat heeft niets te maken met het aangekondigde vertrek van Erik Mulder. De impact van het nieuws dat de financieel directeur per 1 april vertrekt ('geen grap', haastte Henk Veldmate zich te zeggen) leek voor het einde van dag twee op Tenerife wel met de Spaanse zon in zee gezakt.

Nee, de onrust aan de sponsortafel is veroorzaakt door het hier rondgaande gerucht dat de quiz dit jaar niet doorgaat. (Pak mij niet op eventuele feitelijke onjuistheid hiervan.)

Die werd jarenlang in elkaar gedraaid door trainer Ron Jans. Op de laatste vragen van Jans had destijds Jan Mennega - zeer gewaardeerd DvhN-collega - de beste antwoorden. De (voorheen?) jaarlijkse trainingskampquiz kreeg in het nog bescheiden tijdperk na Jans vervolgens het karakter 'de-winnaar-maakt-de-volgende'.

Welnu, de quiz van Mennega werd vorig jaar gewonnen door Fredrik Stenman. Maar, de kenner raadt het al, Stenman speelt niet meer bij FC Groningen! Wat nu? Vaag kreeg ik in de avonduren nog iets mee over een poging om een vragenlijst van Gerard Wiekens (!) opgestuurd te krijgen.

Ík hoop stiekem dat de quiz níet doorgaat. Ik 'zuig' in voetbalquizzen.

De sterfdag van Freddy Mercury? 24 november, 1991, weet ik zelfs in slaapmodus. 't Laatst opgenomen album van de Beatles (strikvraag)? ''Abbey Road... en niet Let it be.'' Het wereldrecord hink-stap-springen staat al meer dan zestien jaar op naam van Jonathan Edwards met een afstand van 18 meter en 29 centimeter. Informatie waar je wat aan hebt tijdens een pubquiz, zeg maar.

Maar vóetbalvragen beantwoorden temidden van de profs van de FC? Nee, als die quiz er toch nog komt, slaat bij mij de paniek toe.

(Vooruit, één voetbalvraag, voor de echte kenners... Welke Oost-Groninger amateurvoetballer - de enige, voor zover bekend bij de jury - kon ná het inzetten van de sliding nog bepalen over welke heup hij ging glijden én met welk been hij de bal, dan wel de man, ging spelen...? Twitteradres @acbodde staat open voor het antwoord, tot de volgende blog. De tijd loopt...)