Instellingen

Leekster Eagles onderuit tegen de Hommel

DEN BOSCH - Leekster Eagles heeft zaterdagavond de uitwedstrijd tegen FCK/De Hommel uit Den Bosch met 7-1 verloren. De nederlaag was geflatteerd, omdat de Leeksters lang goed tegenspel boden.

De gasten hadden na een minuut spelen al op voorspong moeten staan. Er werd een overtreding gemaakt op Majid Allaoui, maar hij bleef op de been en schoof de bal in het doel. De scheidsrechter had echter al op zijn fluitje geblazen voor de tackle en floot daarmee het voordeel weg. Na deze tegenslag kwam De Hommel op voorsprong, maar een geweldige vrije trap van Jasper Ludema bracht beide ploegen weer op gelijke hoogte.

De ploeg van trainer Erik de Jonge probeerde hierna in de Bossche Maaspoort verdedigend goed georganiseerd te spelen. Hierdoor was het meeste balbezit voor de thuisploeg die dit voordeel voor rust nog twee keer doeltreffend wisten uit te buiten: 3-1. Na de pauze kwam Leekster Eagles er niet echt meer aan te pas. De Bosschenaren waren vaardiger in de combinatie en liepen uit naar 5-1. In de slotfase kwamen hier nog twee tegentreffers bij.

Leekster Eagles blijft hekkensluiter in de zaalvoetbal topdivisie met drie punten uit dertien wedstrijden.