Instellingen

Flames komt inzinking derde kwart niet te boven

GRONINGEN - GasTerra Flames heeft zaterdagavond een pijnlijke 64-62 nederlaag geleden tegen Leiden. Bij rust stonden de Groningers nog met 40-25 voor, maar een dramatisch derde kwart bleef niet zonder gevolgen.

Onder aanvoering van David Bell begon de thuisploeg in Martiniplaza prima en overliep de regerend landskampioen. Na tien minuten was de voorsprong al 24-9. Flames bleef verdedigend scherp spelen en hierdoor bleef het verschil van vijftien punten halverwege gehandhaafd.

Na de onderbreking waren de Groningers ineens de weg kwijt. Er sloop twijfel in de ploeg door het optreden van de scheidsrechters. De spelers wisten niet meer wat ze wel en niet mochten doen. Leiden rook bloed en bij de stand 42-25 scoorden ze maar liefst negentien onbeantwoorde punten en de daarbij behorende 42-44 voorsprong. Flames herpakte zich daarna enigszins en aan het einde van het derde kwart stond het 46-46.

In het beslissende vierde kwart bleef Leiden lang aan de goede kant van de score staan, maar bracht Jason Dourisseau een minuut voor tijd beide ploegen toch weer op gelijke hoogte: 62-62. Hij miste vervolgens de bonus vrije worp en ook David Bell kwam in een volgende aanval niet tot scoren. Negen seconden voor tijd was het Jevohn Shepherd die het vonnis over de Groningers velde.

Topscorer aan de kant van Flames was David Bell met 22 punten. GasTerra Flames staat tweede in de Dutch Basketball League met 22 punten uit zestien wedstrijden.