Vijfdeklasser Pelikaan S wint voetbalgala

LEEK - De 26e editie van het Leekster Voetbalgala is verrassend gewonnen door Pelikaan S. Het was voor de eerste keer in de historie van het gala dat een zogenaamde B-ploeg, uitkomend in de vijfde klasse, de titel voor zich opeiste.
De ploeg uit Oostwold won in de finale met 4-0 van Boerakker, dat ook in de vijfde klasse uitkomt. Beide laagvliegers op het veld kwamen in de eindstrijd dankzij nipte overwinningen in de halve finale. Hierin won Pelikaan S met 2-1 van Roden en was Boerakker na strafschoppen te sterk voor ONR. Na de reguliere speeltijd stond het 2-2, waarna de outsider met 3-2 won in de penaltyreeks.
In de finale werd het niet spannend. Pelikaan S was van begin tot einde de technisch en tactisch veel betere ploeg. Na zeven minuten was het Mahdad Al Djebab die de 1-0 maakte en vijf minuten later werd de score door Noël Kailola verdubbeld.
Toen het na een kwartier spelen 3-0 werd via Dennis Karsijns was het duel gespeeld. Chavez Terseimas bepaalde de eindstand op 4-0. Topscorer van het toernooi werd Pelikaan S speler Yoshua St. Juste met 27 treffers. Op de finaledag kwamen maar liefst 2300 toeschouwers af, een record.