Weblog: Politie in het hotel

Bijna niemand had het gemerkt. Midden in de nacht was de politie in het hotel geweest om een van de spelers van zijn bed te lichten en 'eventjes mee te nemen'. Wij hoorden het de volgende ochtend van de trainer.
Wat mijn teamgenoot had uitgespookt, weet ik niet meer precies. Bovendien, als je deel uitmaakt van het elftal geldt: wat op trainingskamp gebeurt, blijft op trainingskamp. Behalve bovengenoemd feit.
Dat lekte na onze terugkeer van Terschelling vrij snel uit binnen de geledingen van de club. Wat het op één na oudste jeugdelftal van WVV dat jaar op trainingskamp uitspookte, was goed geweest voor een paar smeuïge verhalen...
Met als voornemen het maken van mooie beelden en interviews volgde ik afgelopen week FC Groningen op Tenerife. En om op het nieuws te vertellen, uiteraard, maar dat is er tijdens een trainingskamp maar mondjesmaat.
Waarom RTV Noord dan toch mee is op zo'n 'dure' reis? Om onze kijkers en luisteraars te laten zien en horen hoe het de belangrijkste sportploeg in onze provincie vergaat in voorbereiding op de tweede seizoenshelft.
Bijkomend voordeel is dat spelers, staf en journalisten op een iets ontspannender manier met elkaar om kunnen gaan. Uiteraard niet om vrienden te worden, wel om de werkrelatie te verbeteren.
Zo sprak ik deze week namens onze omroep eindelijk eens uitgebreid met doelman Brian van Loo, iets wat hij lange tijd niet echt zag zitten, maar wij wel heel graag wilden. Het leverde een interview op met aan het slot een heerlijk onderkoelde reactie op de balkondouche van zijn teammakkers. Zo zie je Van Loo maar zelden.
Aanvoerder Petter Andersson sprak ik eindelijk eens uitgebreid over zijn blessures de afgelopen jaren. Ik kreeg een inkijkje in het leven van Andersson de Denker.
Ook overtuigde ik een van de spelers dat het echt een keer afgelopen moet zijn met dat gezeur over die ene keer dat Noord een besloten training van Ron Jans filmde. (Briljant werk van mijn collega, vanaf het dak van appartementencomplex Stoker (kan ook Brander zijn geweest).)
Hoogtepunt was een interview in de avonduren met Koen van de Laak en Kees Kwakman. Toen mijn cameralamp plots dienst weigerde aarzelde Kwakman geen moment om de sfeerverlichting (vijf sterren, net als het hotel) uit de tuin van het restaurant te trekken. Kom daar in het heetst van de strijd in Euroborg eens om!
Genoeg positieve zaken om het 'samenzijn' geslaagd te noemen. Hoewel niet elke speler meteen leek te begrijpen waarom media (en sponsors) mee zijn op een trainingskamp.
Bijna had ik aan het einde van de week nog een briefje op de ontbijttafel gelegd. “Als jullie (met of zonder moeder) een keer meewillen met een journalist, dan kan dat...” Heel veel succes hebben zulke briefjes echter meestal niet.