Instellingen

Donar wil een organisatorisch sterker GasTerra Flames

GRONINGEN - De supportersvereniging Donar wil graag dat basketbalclub GasTerra Flames zich organisatorisch op een aantal cruciale posities versterkt.

Er moet een Raad van Advies komen en een uitgebreide technische commissie. Daarnaast is SV Donar voorstander van een doordeweekse Noordzee-liga met teams uit Nederland, Duitsland en België.

De supportersvereniging heeft in een discussiestuk een aantal suggesties en speerpunten geformuleerd. Het bestuur van SV Donar hoopt met het nieuw te vormen bestuur van de club van gedachten te kunnen wisselen over het beleid van de club. De belangrijkste conclusies zijn dat er een Raad van Advies moet komen die het gevoerde beleid van het bestuur toetst aan de missie en visie van de club.

Verder moet het technisch beleid van het eerste team niet bij één persoon liggen, Albert van der Ark, dat geeft onvoldoende continuïteit. Er zal een commissie moeten komen van minimaal drie personen die zich onder meer bezighoudt met het aantrekken van spelers. Op de lange termijn is SV Donar voorstander van een nieuwe competitie, de Noordzee-liga. Naast de Nederlandse competitie zou de club dan doordeweeks moet uitkomen in de Noordzee-liga.