Nipte zege Flames op laagvlieger Weert

WEERT - GasTerra Flames heeft zaterdagavond de uitwedstrijd tegen Weert met 72-69 gewonnen. In een gelijkopgaande wedstrijd bleef Flames aan het eind van elk kwart aan de goede kant van de score.
Flames begon de wedstrijd zonder de geblesseerden David Bell (enkel) en Kevin McCleery (lies). Het eerste kwart ging met 18-16 naar de Groningers. Ondanks het feit dat Alex Wesby voor maar liefst 18 punten zorgde in de eerste helft, stond Flames bij rust slechts met één punt verschil voor: 37-36.
Na rust leek Flames afstand te nemen (47-40), maar toch kwamen de Limburgers sterk terug. De thuisploeg boog de achterstand om in een 55-51 voorsprong. Uiteindelijk sloot Flames het derde kwart positief af met een verschil van drie punten (58-55).
In het laatste kwart behield Flames de voorsprong, al kwam Weert nog gevaarlijk dichtbij tot op één punt. Jason Dourisseau zette de eindstand van 72-69 op het scorebord. Topscorer aan de kant van Flames was Wesby met 27 punten, gevolgd door Thomas Koenis met 13 punten. Koenis pakte ook 11 rebounds.
Flames staat tweede in de eredivisie met 24 punten uit zeventien wedstrijden, evenveel als koploper EiffelTowers uit Den Bosch. De Groningers hebben echter één wedstrijd meer gespeeld.