Instellingen

Pelikaan S kan sprookje niet herhalen in finale Supercup

© yannig van de wouwer / flickr

LEEK - De zevende editie van de Supercup Noord-Nederland is zaterdagavond net als vorig jaar gewonnen door ZVV Avanti uit Stiens. De nummer voorlaatst uit de Topdivisie won in de finale met 4-1 van Pelikaan S uit Oostwold.

Pelikaan S won vorige week verrassend de 26e editie van het Leekstervoetbalgala en streed met andere winnaars van zaaltoernooien, die de afgelopen periode hadden plaatsgevonden om de Supercup. De vijfdeklasser kwam onder aanvoering van de kersverse A-international Yoshua St Juste overtuigend in de finale.

In de poule wedstrijden werd niet verloren, waarna in de kruisfinale met 5-1 gewonnen werd van Muntendam. De Muntendammers kwamen ten koste van Drs. Vijfje uit Groningen bij de beste vier. Muntendam verloor de strijd om de derde plaats met 10-3 van Rolder Boys. Drs. Vijfje eindigde als vijfde.

In de finale was de eerste kans voor Pelikaan S, maar daarna nam Avanti het initiatief. Onder meer via twee treffers van Marumer Harke Kalsbeek stonden de Friezen binnen tien minuten met 3-0 voor en was de finale van alle spanning ontdaan. St Juste redde in de laatste minuut met zijn zevende treffer van de avond de spreekwoordelijke eer.

St Juste werd uitgeroepen tot beste speler van het toernooi. De topschutter werd geleverd door de hekkensluiter van de avond. VV Thos uit Beerta eindigde als achtste, maar zag Tonnie Huft negen keer scoren.