Instellingen

Be Quick hervat competitie met knappe zege

UDEN - Be Quick 1887 heeft zondagmiddag in de hoofdklasse C de eerste wedstrijd na de winterstop met 2-0 gewonnen van UDI '19. Invaller Alex Christovao was in Uden met twee treffers het goudhaantje.

Beide ploegen speelden in de eerste helft wat afwachtend en leken teveel ontzag voorelkaar te hebben. Pieter van der Ven kreeg namens Be Quick in de tiende minuut een goede kans, maar de doelman van de thuisploeg kreeg nog net zijn been tegen het schot. UDI '19 kreeg een paar kleine kansjes, maar het bleef doelpuntloos.

Na de pauze wisselde trainer Marcel Groninger de moegestreden Max Reilman en voor hem in de plaats kwam A-junior Alex Christovao. Het bleek een gouden wissel want de invaller maakte in de 67e minuut met een hard afstandsschot de openingstreffer. De thuisploeg trok ten aanval en hierdoor was er veel ruimte op het veld. Hiervan wist Christovao een kwartier voor tijd van te profiteren. Hij kwam van eigen helft na een goede bal vanuit de verdediging, omspeelde zijn directe tegenstander en rondde prachtig af met een lobje: 2-0.

Be Quick is dankzij deze overwinning gestegen naar de vierde plaats in de hoofdklasse C met 24 punten uit dertien duels.