Slecht begin nekt Veendam tegen Eindhoven

EINDHOVEN - SC Veendam heeft zaterdagavond de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven met 2-0 verloren. Na zeven minuten spelen stond de eindstand al op het scorebord. Het was de vijfde nederlaag op rij voor Veendam.
Veendam begon dramatisch aan de wedstrijd en stond heel snel met 2-0 achter. Eerst was het Lucius die balverlies van Rozema afstrafte. Vlak daarna liep Mokhtar kinderlijk eenvoudig langs linksback Wagenaar en tikte de 2-0 achter Nienhuis. Na deze tegenslagen herstelde Veendam zich enigszins. Na een kleine twintig minuten kopte Menting de bal uit een corner op de lat. Hierna was het duel in evenwicht. Vijf minuten voor rust schoot Opoku uit kansrijke positie naast.
In de 50e minuut was Veendam dichtbij de aansluitingstreffer. Lars Lambooij sneed na een mooie steekbal door de verdediging van de thuisploeg, maar zijn schot ging net naast. In deze fase domineerde Veendam omdat het feller was en Eindhoven weinig meer liet zien. De gasten probeerden ten aanval te trekken, maar misten vooral overtuiging in hun doelpogingen. Met het inbrengen van Marrello en Cruz Vicente probeerde trainer Gert Heerkes de bakens nog een keer te verzetten. Toch kwam Veendam niet tot een slotoffensief omdat de ploeg grossierde in foute passes.
SC Veendam blijft op de zeventiende plaats staan in de Jupiler League met elf punten uit twintig duels.