Instellingen

Be Quick wint ruim van RKHVV

GRONINGEN - Be Quick heeft zondagmiddag eenvoudig gewonnen van RKHVV. Op de Esserberg werd het maar liefst 5-0. De ploeg van trainer Marcel Groninger speelde de tweede helft met een man minder na de rode kaart van Jasper Valentijn.

De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd en na ruim twintig minuten spelen opende verdediger Lars van den Berg de score met het hoofd. Be Quick verzuimde nog voor rust afstand te nemen van RKHVV. De ploeg moest bovendien vanaf de 43ste minuut met een man minder spelen, nadat Jasper Valentijn rood kreeg vanwege het neerhalen van een doorgebroken speler.

Ondanks een man minder was Be Quick heer en meester in de tweede helft. Max Reilman zorgde voor 2-0. In de 62ste minuut scoorde invaller Sander van Dijken de 3-0 na een indrukwekkende solo vanaf eigen helft. Het slotakkoord was voor de 18-jarige Alexander Christovao m'Futila. Hij bepaalde de eindstand met twee doelpunten op 5-0.

Door de overwinning staat Be Quick gedeeld tweede met 27 punten uit 14 wedstrijden, één punt minder dan koploper ROHDA Raalte.