Instellingen

Grasbaancoureur Stiekema gaat het ijs op

© Archief / Astrid Mellema

STADSKANAAL - Grasbaancoureur Mark Stiekema uit Stadskanaal gaat een gooi doen naar het Nederlands Kampioenschap ijsrace op natuurijs.

Voor Stiekema betekent ijsracen werk aan de winkel want zijn speedwaymachine moet omgebouwd worden om deze geschikt te maken voor het ijs. De Stichting SNEL (de overkoepelende organisatie ijsraces Stadskanaal, Noordwolde, Eext en Lutjegast) heeft inmiddels een wedstrijdschema opgesteld.

De aftrap is vrijdagavond om 19.00 uur in Eext. Op zaterdag volgt Lutjegast om 13.30 uur en zondag wordt er vanaf 13.00 uur gereden in Stadskanaal. Noordwolde krijgt eventueel de finale van het NK, maar dan een weekend later. De definitieve toewijzing van de wedstrijden is dinsdagavond aanstaande.

De organisaties moeten dinsdag voor 18.00 uur hun ijsdikte - deze moet tenminste 20cm bedragen- bekend maken. Voor Stiekema is de wedstrijd zondag 12 februari in Stadskanaal op de ijsbaan van IJsvereniging “Eendracht” een echte thuiswedstrijd. De ijsbaan is gelegen op nog geen 2,5 kilometer van zijn huis.