Kansloze nederlaag FC Groningen bij VVV

VENLO - FC Groningen heeft zaterdagavond met 2-0 verloren van laagvlieger VVV. Het was de derde nederlaag op rij voor de Groningers. Binnen het halfuur stond de eindstand al op het scorebord. FC Groningen maakte een zeer zwakke indruk, waardoor de nederlaag terecht was.
Eerste helft

In een rommelige beginfase hadden beide teams moeite om de bal in eigen ploeg te houden. Pas na twaalf minuten werd FC Groningen voor het eerst gevaarlijk, maar Leandro Bacuna kon niet profiteren van een uitstekende voorzet van Dusan Tadic. Aan de andere kant was het na een kwartier spelen wel raak. Yanic Wildschut profiteerde optimaal van het zwakke uitverdedigen door de bal vanaf het strafschopgebied hard achter doelman Luciano te schieten:
1-0
.
Na het openingsdoelpunt werd de wedstrijd een stuk levendiger. Vijf minuten na de 1-0 kopte David Texeira zijn ploeg bijna op gelijke hoogte, maar VVV-doelman Dennis Gentenaar kon ternauwernood redding brengen. FC Groningen werd iets sterker, maar toch verdubbelde VVV binnen het halfuur de score. Na balverlies op het middenveld pikte Wildschut de bal op. Hij legde af op Uche Nwofor die vervolgens beheerst afrondde: 2-0.

Tweede helft

Vlak na de pauze was Texeira dichtbij de aansluitingstreffer, maar VVV-verdediger Yoshida voorkwam een doelpunt door een goed uitgevoerde sliding. Even daarna schoot Maikel Kieftenbeld de bal vanaf twintig meter op de paal. Dat was tevens zijn laatste actie, want trainer Pieter Huistra bracht met Suk een extra aanvaller. Toch was VVV dichtbij de 3-0. Na dom balverlies van Kees Kwakman bracht Nwofor de bal bij Wildschut. De doelpuntenmaker uit de eerste helft schoot net naast.
FC Groningen werd gaandeweg de tweede helft wel iets sterker, maar dat resulteerde niet tot grote kansen. Invaller Matías Jones was nog wel dichtbij met een geplaatst schot, maar Gentenaar hield zijn doel schoon. FC Groningen staat door de nederlaag negende met 29 punten uit 21 wedstrijden. Volgende week speelt de FC thuis tegen PSV zonder Sparv, Kieftenbeld en Van Dijk. Zij stonden voor het duel tegen VVV op scherp en liepen tegen een gele kaart aan.

Opstellingen

VVV: Gentenaar; Timisela, Vorstermans, Yoshida, Leiwakabessy; Meeuwis, Kruysen, Holla; Berghuis, Nwofor (79' Uchebo) en Wildschut (88' Cullen).
FC Groningen: Luciano; Kappelhof, Van Dijk, Kwakman, Hiariej (46' Burnet); Kieftenbeld (53' Suk), Sparv; Bacuna (85' Jones), Keurntjes, Tadic; Texeira.

Statistieken

Scheidsrechter: Van Sichem.
Toeschouwers: 7.211.
Doelpunten: 15' Wildschut 1-0 en 30' Nwofor 2-0.
Gele kaarten: Sparv, Kieftenbeld, Kappelhof, Van Dijk (FC Groningen) en Kruysen (VVV).