Honderdklapper Flames tegen Magixx

GRONINGEN - De basketballers van GasTerra Flames hebben zaterdagavond op overtuigende wijze gewonnen van Magixx uit Wijchen. In Martiniplaza werd het maar liefst 100-84.
Flames startte zonder Alex Wesby (ziek), Kevin McCleery (ziek) en Bryan Defares (blessure) aan de wedstrijd. De thuisploeg begon niet goed aan de wedstrijd en keek na een paar minuten tegen een 14-4 achterstand aan. Flames herstelde en sloot het eerste kwart af met een voorsprong van drie punten (19-16). In het tweede kwart ging de wedstrijd gelijk op, maar dankzij onder meer 19 punten van Sergio de Randamie stond Flames bij rust wel voor met 43-41.
Na rust liep de ploeg van coach Hakim Salem verder uit. De thuisploeg was veel beter dan Magixx en ging het laatste kwart in met een verschil van twaalf punten (66-54). De wedstrijd was toen al lang beslist. In het laatste kwart zette Flames vervolgens alles op alles om de uitschakeling in het bekertoernooi (tegen Weert) enigszins te vergeten. Jason Dourisseau bracht het verschil zelfs tot twintig punten (97-77). Jessey Voorn maakte de 100 punten uiteindelijk vol.
Topscorer aan de kant van Flames was De Randamie met 27 punten. David Bell tekende voor 20 punten. Flames blijft koploper met 30 punten uit 20 wedstrijden.