Nic. wint thuis van Blauw-Wit

© Acta Fotografie / Archief
GRONINGEN - De korfballers van Nic./Alfa College hebben zondagmiddag in een spannende wedstrijd met 20-19 gewonnen van Blauw-Wit uit Amsterdam.
Nic. begon goed aan de wedstrijd tegen de nummer vier van de competitie en nam al vlug een voorsprong (3-0). Ricky Wu speelde een goede eerste helft en door onder meer drie treffers van de Taiwanees leek Nic. met een voorsprong van 8-5 te gaan rusten. Toch kwamen de bezoekers in de laatste minuten van de eerste helft sterk terug tot 8-8.
Na de pauze was het een gelijkopgaande wedstrijd. Er werd over en weer gescoord en Nic. kon geen moment echt afstand nemen van Blauw-Wit. Vlak voor tijd stond het 19-17 en leek de wedstrijd beslist, maar dankzij twee treffers van de topscorer van Blauw-Wit, Marc Broere, was de stand toch weer in evenwicht (19-19). Friso Boode bepaalde de eindstand in de laatste seconden op 20-19 en daarmee wonnen de Groningers voor de tweede keer op rij in de competitie. Topscorer was Friso Boode met zes treffers. Wu maakte er vijf.
Nic. blijft ondanks de zege laatste met vier punten uit tien wedstrijden. De afstand op de nummers acht en negen, respectievelijk DVO en DOS'46, bedragen slechts drie punten. Woensdag speelt Nic. de derby in Nijeveen tegen DOS'46. Komende zaterdag ontvangt Nic. concurrent DVO.