Nic. verlaat laatste plaats door overwinning

GRONINGEN - De korfballers van Nic./Alfa-college zijn van de laatste plaats af. In het Alfa-college sportcentrum werd zaterdagavond met 30-22 gewonnen van DVO. Het betekende bovendien de vierde overwinning op rij voor de Groningers.
Vooraf stond er veel op het spel, want het verschil op de ranglijst met DVO was drie punten. Toch begon Nic. niet goed aan de wedstrijd, want de bezoekers hadden het betere van het spel en leidden de eerste twintig minuten. Daarna kwamen de Groningers beter in de wedstrijd en zorgde Jornt de Nekker voor de eerste voorsprong van Nic. (11-10). De thuisclub behield de voorsprong en Linda Blaauw beloonde het goede spel met een 17-14 ruststand.
Na rust bleef Nic. aan de goede kant van de score en liep het uit naar een verschil van vijf treffers (26-21). Een tegenvaller in het begin van de tweede helft was het uitvallen van Jornt de Nekker vanwege een knieblessure. Hij werd vervangen door Niels Tamminga. Toch kwam DVO er zonder De Nekker ook niet aan te pas.
De grote man aan Nic.-zijde was Ricky Wu. Wu, in de eerste helft goed voor vijf doelpunten, maakte uiteindelijk elf treffers en daarmee werd hij topscorer. Vooral het laatste doelpunt (30-22) was van grote schoonheid. Vanaf de middenlijn gooide de Taiwanees de bal door de korf.
Door de overwinning heeft Nic. acht punten uit twaalf wedstrijden. De ploeg is daarmee van de laatste plaats af. DOS staat nu laatste met zeven punten. De achterstand op DVO bedraagt nu één punt.