Jong FC Groningen onderuit in Heerenveen

© Maurice Hamming
HEERENVEEN - Jong FC Groningen heeft donderdagavond de inhaalwedstrijd tegen Jong SC Heerenveen/Emmen met 3-1 verloren. Door de nederlaag zakt Groningen naar de derde plaats in de competitie.
De ploeg van trainer Dick Lukkien kwam in de eerste helft nog wel op voorsprong. De goed spelende Henk Bos gaf tien minuten voor rust een scherpe voorzet die door Resek, onder druk van Pepijn Kluin, in het eigen doel werd gewerkt. Vlak voor rust kwam de thuisploeg op gelijke hoogte door een treffer van Kainz.
Na de pauze waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, maar was Heerenveen slagvaardiger. Na dik een uur spelen maakte Slagveer, na onnodig balverlies van de FC, er met een afstandsschot 2-1 van. Een kwartier voor tijd besliste Valpoort het duel. Thomas Enevoldsen speelde een uur mee, Emil Johansson kwam 70 minuten in actie.