Oorwassing voor FC Groningen in Nijmegen

NIJMEGEN - FC Groningen heeft zaterdagavond met maar liefst 4-0 verloren van NEC. De Groningers gaven daarmee geen passend vervolg op de overwinning van vorige week tegen PSV. FC Groningen speelde zwak en creëerde nauwelijks kansen.
Eerste helft

FC Groningen speelde een dramatische eerste helft. NEC was een stuk dreigender en creëerde veel mogelijkheden om de score te openen. Kansen voor Rens van Eijden (kopbal op de lat), Navatore Foor (kopbal over), Genero Zeefuik (schot over) en Lasse Schöne (afstandsschot) leverden nog geen treffer(s) op. Na twintig minuten spelen was het wel raak voor NEC door een doelpunt van Leroy George. De aanval werd ingeleid door balverlies van Maikel Kieftenbeld op het middenveld. Foor pikte op en bediende George die de bal vervolgens onder de uitkomende Luciano schoot. Ook na het openingsdoelpunt bleef NEC de veel betere ploeg en twaalf minuten na de 1-0 was het opnieuw raak voor de thuisploeg via Schöne. De Deen schoot de bal vanaf ongeveer vijftien meter in de rechterbovenhoek (2-0). FC Groningen maakte de eerste helft een machteloze indruk en kwam geen enkele keer gevaarlijk voor het doel van Gábor Babos.

Tweede helft

FC Groningen kwam na de pauze iets beter in de wedstrijd. Na 53 minuten spelen schoot Tom Hiariej voor het eerst op doel van Babos en even later schoot Dusan Tadic in de handen van de NEC-doelman. Toch was het tien minuten later alweer raak voor NEC. Een lange uittrap van Babos werd volledig verkeerd ingeschat door Jonas Ivens. Hij kopte de bal terug op Luciano, maar vergat dat George in zijn rug liep. De maker van de 1-0 profiteerde en kon de bal simpel het lege doel binnenschuiven: 3-0. Daarmee was het leed nog niet geleden voor FC Groningen. Een kwartier voor tijd maakte invaller John Goossens er zelfs 4-0 van. Vlak voor tijd leek het erop dat David Texeira voor de eretreffer zorgde, maar scheidsrechter Bas Nijhuis keurde het doelpunt af. Hyun-Jun Suk zou even daarvoor buitenspel hebben gestaan.
FC Groningen blijft door deze nederlaag op de achtste plaats staan in de eredivisie met 32 punten uit 23 wedstrijden. Volgende week zondag speelt FC Groningen de uitwedstrijd tegen Feyenoord.

Opstellingen

NEC: Babos; Will, Van Eijden, Nuytinck, Conboy; Vadócz, Schöne, Koolwijk; Foor (70' Goossens), Zeefuik (82' Platje), George (87' Nijland).
FC Groningen: Luciano; Hiariej, Ivens, Kwakman (46' Van Dijk), Keurntjes; Kieftenbeld (61' Enevoldsen), Bacuna, Andersson; Suk, Texeira, Tadic.