Wouter Haan wil binnen twee jaar prof zijn

GRONINGEN - Wielrenner Wouter Haan geeft zichzelf twee jaar om prof te worden. Lukt dit niet dan stopt hij met fietsen. Dat vertelde de Bedumer zaterdag voorafgaand aan de Ster van Zwolle.
Haan maakte zaterdag in de 52e Ster van Zwolle zijn debuut in een grote koers voor zijn nieuwe ploeg Cyclingteam Jo Piels. Ten opzichte van de afgelopen jaren een stap hoger voor de 20-jarige Haan, waardoor Haan het komende seizoen tussen de profs vaak de kans krijgt om te laten zien wat hij kan.
Haan, die vorig jaar onder andere de Ronde van Overijssel won, is heel duidelijk: "Ik wil prof worden. Ik heb me daar zelf twee jaar voor gegeven. Deze zomer en volgende zomer. Mocht het dan niet gelukt zijn dan stop ik met fietsen." Om daar nog aan toe te voegen: "Het is alles of niets. Ik ben ook gestopt met school. Binnen nu en twee jaar moet er iets gehaald zijn. Zo niet dan ga ik terug naar school en zijn er nog andere leuke dingen."
Haan maakte deel uit van een kopgroep, die vooruit leek te blijven tot aan de finish in Zwolle. Tien kilometer voor de streep werden ze teruggepakt. Haan eindigde als 101e op bijna vijf minuten van winnaar Robin Chaigneau.