Instellingen

SC Veendam kan niet meer degraderen

VEENDAM - Sportclub Veendam hoeft zich geen zorgen meer te maken om degradatie. Promotie van één van de clubs uit de topklasse is definitief van de baan, bevestigde de KNVB donderdagavond.

De komende weken leek in eerste instantie elke wedstrijd een finale te worden voor SC Veendam. Na het verlies tegen AGOVV kwam de ploeg van trainer Gert Heerkes in punten gelijk met de hekkensluiter in de Jupiler League. FC Emmen, tegenstander van komende maandag, heeft bovendien slechts één punt meer dan beide ploegen.

Aanvankelijk zou de KNVB begin april duidelijkheid verschaffen over promotie en degradatie dit seizoen, maar met de huidige eisen van de voetbalbond wil niemand uit de topklasse promoveren bij een eventueel kampioenschap. Degradatie is dus dit seizoen definitief van de baan.

Vrijdagavond is Go Ahead Eagles de tegenstander aan de Langeleegte. De ploeg van oud-Veendam-trainer Joop Gall en onder andere Marnix Kolder en Peter van der Vlag heeft de punten hard nodig om dit seizoen de nacompetitie te bereiken.