FC Groningen-doelman wissel bij SC Veendam

VEENDAM - Doelman Renze Fij is vrijdag wisselspeler van Sportclub Veendam. De derde keeper van FC Groningen vervangt Ben Meedendorp op de bank.
Meedendorp raakt dinsdag in de oefenwedstrijd tegen MSC geblesseerd aan z'n enkel. Daardoor dreigde de club in problemen te komen voor de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles, want Veendam heeft slechts twee keepers in de selectie.
Tijdens de afsluitende training van donderdag werd zelfs keeperstrainer Henk ter Arkel naar voren geschoven om op de bank plaats te nemen. Ook trainer Gert Heerkes was in beeld. Hij heeft in het verleden nog gekeept bij SV Gramsbergen, CSVH en HZVV en FC Emmen. De club zocht vervolgens contact met FC Groningen. In de Euroborg was men bereid om Fij te "lenen" aan Veendam.
De opstelling van Veendam is op één plaats gewijzigd. Cruz Vicente keert na een schorsing terug in het elftal. Jelle Wagenaar maakt plaats voor hem.
De opstelling:
In het doel Nienhuis. De verdedigers zijn Apau, Vakalopoulos, Gorgülü en Cruz Vicente. Op het middenveld spelen Lambooij, Rozema, Hoxhaj en Romann. Menting en Opoku zijn de aanvallers.