Instellingen

ON en Nunspeet komen niet tot scoren

GRONINGEN - Oranje Nassau heeft zaterdagmiddag in de hoofdklasse C op eigen veld doelpuntloos gelijkgespeeld tegen Nunspeet. In een saaie wedstrijd waren de kansen voor beide ploegen op één hand te tellen.

Voor rust vuurde ON-aanvaller Thomas Careman op het doel van de tegenstander en Jeffrey Wu zag halverwege de eerste helft een doelpunt afgekeurd worden. De aanvoerder sprong bij een indraaiende vrije trap het hoogste en knikte raak, maar de scheidsrechter vond dat Wu geduwd had. Nunspeet werd geen enkele keer gevaarlijk.

In de tweede helft viel er nog minder te beleven op sportpark Coendersborg. Nunspeet kreeg vlak na de thee een uitgelezen kans, maar een goede voorzet werd niet afgewerkt. De Groningers konden de gasten alleen in het laatste kwartier op eigen helft vast zetten, maar de bevrijdende treffer bleef uit.

ON steeg door het gelijkspel wel een plek op de ranglijst, maar de degradatiezorgen blijven aanwezig. De ploeg staat op de twaalfde plaats in de hoofdklasse C met 14 punten uit 16 wedstrijden.