Zegereeks Nic. ten einde na thriller tegen Dalto

GRONINGEN - Na vijf opeenvolgende overwinningen hebben de korfballers van Nic. zaterdag weer eens een nederlaag moeten slikken. Op eigen terrein werd na een bloedstollend gevecht met 24-23 verloren van Dalto uit Driebergen.
In de gehele wedstrijd ging het gelijk op. De grootste voorsprong van de thuisploeg was 5-1. Bij rust was het 13-13. Zoals zo vaak was het de Taiwanees Ricky Wu die de Groningers bij de hand nam, hij tekende in de eerste helft voor vijf treffers.
Ook in de tweede helft bleef het razend spannend. Beide ploegen slaagden er niet in om een definitief gat te slaan. Vijf minuten voor tijd was het nog 23-23 en kreeg Nic. de kans om weer op voorsprong te komen, maar Niels Tamminga miste een strafworp.
De gasten uit Driebergen maakten in de slotfase vervolgens 24-23 waarna de Groningers opnieuw een strafworp kregen, maar weer was het Tamminga die door de zenuwen bevangen werd. Hierdoor konden de Groningers het tij dit keer niet meer keren.
Topscorer aan de kant van Nic. was Ricky Wu met negen treffers. Nic. blijft op de achtste plek staan in de korfballeague met tien punten uit veertien duels.