Flames met hakken over de sloot in Rotterdam

ROTTERDAM - GasTerra Flames is zaterdagavond met de schrik vrijgekomen in en tegen Rotterdam. De Groningers stonden de hele wedstrijd voor, maar hielden uiteindelijk een marge van slechts drie punten over: 59-56.
De gasten begonnen uitstekend aan de wedstrijd door een run van veertien onbeantwoorde punten neer te zetten: 14-0. Hiermee was meteen het verschil gemaakt dat in de eerste helft in tact bleef getuige de ruststand van 34-18 in het voordeel van de Groningers. Vooral het verdedigende spel van Flames was prima.
Langzaam maar zeker knokte hekkensluiter Rotterdam zich terug in de wedstrijd omdat er onzekerheid sloop in het spel van de gasten. De communicatie werd minder bij Flames en er werden teveel ballen weggegooid. Zo was het verschil na dertig minuten geslonken tot acht punten.
Flames liet zich steeds verder terugdringen en met nog een minuut op de klok stond het zomaar 56-56. In de laatste minuut stond Bryan Defares op en zorgde er met twee scores voor dat de punten toch mee konden naar Groningen.
David Bell raakte in de warming-up geblesseerd aan zijn onderrug. Hij begon nog wel als basisspeler, maar kon dit slechts twee minuten volhouden. Daarna viel hij definitief uit en kwam verder niet meer in actie. Het is vooralsnog niet duidelijk hoe ernstig zijn blessure is.
Topscorers aan de kant van Flames waren Alex Wesby en Jason Dourisseau met allebei veertien punten. GasTerra Flames blijft lijstaanvoerder in de Dutch Basketball League met 34 punten uit 22 wedstrijden.