FC Groningen verliest ook in Rotterdam

ROTTERDAM - FC Groningen heeft zondagmiddag in Rotterdam met 1-0 verloren van Feyenoord. Jordy Clasie was in de 44e minuut met een schot van afstand de matchwinner. Het was de vijfde nederlaag in de laatste zes duels voor FC Groningen.
Eerste helft

Het eerste kansje was in de derde minuut voor Feyenoord. El Ahmadi dook op voor Luciano, maar de doelman kon ten koste van een hoekschop erger voorkomen. Daarna meldde Groningen zich twee keer via Bacuna, waarna Luciano een vrije trap van Guidetti in de achtste minuut buiten de palen tikte. Na ruim een kwartier spelen kreeg Feyenoord twee grote kansen. Eerst tikte Clasie een voorzet naast en kort daarna haalde Luciano een inzet van Guidetti uit de bovenhoek. In de fase daarna had de ploeg van trainer Pieter Huistra de wedstrijd redelijk onder controle. Toch ging het kort voor rust mis. Clasie pikte de bal op en kon veel te gemakkelijk richting het strafschopgebied gaan. De middenvelder kon zijn actie uiteindelijk doeltreffend afronden.

Tweede helft

Vanaf het begin van de tweede helft werd FC Groningen meer en meer onder druk gezet door de thuisploeg. In de 53e minuut schoot Schaken over en naast. Nog in dezelfde minuut moest Luciano een inzet van El Ahmadi onschadelijk maken. Aanvallend kon Groningen geen vuist maken. Het inbrengen van Suk na een klein uur spelen moest hier verandering in brengen. Bacuna schoot in de 61e minuut van een meter of zestien net naast. Zes minuten later miste dezelfde Bacuna geluk toen hij een voorzet van Johansson op de paal schoot. Daarna probeerde Groningen het wel, maar het lukte niet om in de verder matige wedstrijd tot scoren te komen. Drie minuten voor tijd kon Kappelhof na een tweede gele kaart voortijdig gaan douchen. Guidetti schoot een vrije trap twee minuten voor tijd net naast. Zo bleef de marge minimaal in het voordeel van Feyenoord en kon Groningen de achtste nederlaag buitenshuis van dit seizoen bijschrijven. FC Groningen blijft achtste in de Eredivisie met 32 punten uit 24 duels.

Opstellingen

FC Groningen: Luciano da Silva; Johan Kappelhof, Jonas Ivens (80' Matias Jones) , Virgil van Dijk, Emil Johansson; Petter Andersson, Maikel Kieftenbeld (57' Hyun-Jun Suk), Tim Sparv, Leandro Bacuna, Dusan Tadic; David Texeira.
Feyenoord: Erwin Mulder; Kelvin Leerdam (63' Kamohelo Mokotjo), Ron Vlaar, Bruno Martins Indi, Miquel Nelom; Karim el Ahmadi, Jordy Clasie, Otman Bakkal (79' Stefan de Vrij); Ruben Schaken, John Guidetti, Jerson Cabral (73' Elvis Manu).