Instellingen

Transfer Tadic 'broodje aap verhaal'

© Acta Fotografie
Johan Derksen
© RTV Rijnmond

GRONINGEN - FC Groningen-directeur Hans Nijland ontkent ten stelligste dat Groningen Dusan Tadic heeft verkocht aan FC Twente. Johan Derksen verkondigde dat maandagavond in het TV-programma Voetbal International.

Volgens Derksen heeft Twente 7,7 miljoen euro betaald voor de aanvallende middenvelder. Die vanaf volgend seizoen dan voor Twente zou spelen. Hans Nijland heeft met verbazing kennis genomen van de mededeling van Derksen. "Het is ongelooflijk, een transfer is niet aan de orde. Dit is volstrekte onzin. Twente heeft eerder al hun interesse kenbaar gemaakt in Tadic, maar er is geen sprake van een deal. Dit is een broodje aap verhaal. We zijn niet eens in gesprek. Overigens sluit ik niet uit dat Twente zich op termijn weer meldt voor Tadic."

De zaakwaarnemer van Tadic, Zoran Pavlovic laat weten dat Twente onlangs nog contact met hem heeft gezocht. "Joop Munsterman, de voorzitter van Twente, heeft me drie weken geleden gebeld en gevraagd of Tadic voor Twente wil spelen. Ik heb hem verteld dat Tadic wel voor Twente wil uitkomen, maar dat ze er eerst met Groningen uit moeten komen. Daarna heb ik niets meer van Twente vernomen."