Flames wint topper tegen Leiden

LEIDEN - De basketballers van GasTerra Flames waren woensdagavond de sterkste in de topper tegen Leiden. In de Vijf Meihal in Leiden wonnen de Groningers met 58-55.
Flames begon zeer overtuigend. Onder aanvoering van Jason Dourisseau stond het na het eerste kwart 16-9. In kwart twee kwam Leiden echter langszij. De landskampioen stond bij rust voor met 27-24.
In de tweede helft kende het team van coach Hakim Salem een prima derde kwart. Waardoor ze met vier punten voorsprong het laatste kwart in gingen. In de laatste 10 minuten was de wedstrijd razend spannend. De Groningers trokken uiteindelijk aan het langste eind.
Jason Dourisseau en Avis Wyatt waren de topscorers met ieder 13 punten.
Coach Hakim Salem was in zijn nopjes met het vertoonde spel van zijn pupillen. "Ik ben zeer te spreken over onze vechtersmentaliteit. Vanavond was een bevestiging voor al die maanden keihard werken. Verdedigend zat het op slot bij ons, er kon geen lucht tussen."
Door de zege blijft Flames koploper in de Dutch Basketball League. De voorsprong op nummer twee Leiden is gegroeid naar vier punten, Leiden heeft wel één wedstrijd minder gespeeld.