Oranje Nassau pakt na bijna half jaar weer de volle winst

GRONINGEN - In de zaterdaghoofdklasse C heeft Oranje Nassau uit Groningen op eigen veld met 2-1 gewonnen van ACV. Het was voor het eerst sinds 24 september 2011 dat ON weer eens de volle winst kon begroeten.
Het leek er in de beginfase niet op dat de thuisploeg zou winnen. Danny van Dijk zette de gasten na slecht verdedigen in de derde minuut al op voorsprong. Daarna herpakte Oranje Nassau zich snel en kwam na achttien minuten langszij. Jaap Jacobs tikte een voorzet van Ezra Schrijver tegen de touwen.
Kort voor rust verzuimde de ploeg van trainer Henk Konings de leiding te nemen toen Thomas Careman (2x), Tjerk Geersing en Jacobs grote kansen lieten liggen. Dit werd ON uiteindelijk niet noodlottig. Jacobs maakte in de 55e minuut de winnende treffer. Op aangeven van Careman kopte de spits zijn tweede van de middag binnen.
Daarna gebeurde er weinig meer op Coendersborg. Wel kreeg Careman nog een kans op het duel definitief te beslissen. ACV drong wel aan, maar de thuisploeg gaf weinig weg. Oranje Nassau blijft voorlaatste in de Hoofdklasse C met 17 punten uit 18 duels.